Доступність посилання

ТОП новини

Вацлава Гавела госпіталізували


Колишнього президента Чехії Вацлава Гавела сьогодні гостипалізували через гострі проблеми з диханням, передає Чеське агентство новин.

Гавел пройде курс інтенсивного лікування в Центральному військовому шпиталі в Празі. Діагноз, про який повідомили журналістам, – «гостре запалення дихальних шляхів». Лікарі виключили можливість амбулаторного лікування всесвітньо відомого драматурга, і колишнього дисидента, який увійшов в історію як останній президент Чехословаччини і перший президент Чеської Республіки. Після падіння комунізму він написав ще одну п’єсу – «Відхід», яка була поставлена в 2008 році. Прем’єра фільму за цією п’єсою запланована на 22 березня.

Гавел відчув себе погано в понеділок. Він скасував усі заходи на два тижні вперед, але прем’єрний показ свого фільму сподівається відвідати, передає Радіо Прага.

Вацлав Гавел, якому в жовтні виповниться 75 років, переніс кілька складних операцій на легенях і кишковику, включаючи усунення злоякісної пухлини правої легені. Раніше Гавел був завзятим курцем, нині він потерпає від хронічного бронхіту.
XS
SM
MD
LG