Доступність посилання

ТОП новини

ЄС боротиметься за рівноправ'я між чоловіками і жінками


Віце-президенти Європейської комісії Катрін Аштон і Вівіан Редінґ пообіцяли докладати зусилля до встановлення рівноправ'я між чоловіками і жінками.

Про це йдеться у спільній заяві Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Єврокомісії Катрін Аштон і віце-президента Єврокомісії, відповідальної за питання юстиції, фундаментальних прав і громадянства, Вівіан Редінґ з нагоди сотої річниці Міжнародного жіночого дня.

«Жінки у всі часи історії боролися за великі права і велику свободу вибору. Ми користуємося можливістю, щоб наголосити спільно на наших зобов'язаннях сприяти правам жінок і гендерній рівності», – мовиться в заяві.

Віце-президенти Єврокомісії нагадали, що основною темою цього року в ЄС є забезпечення рівного доступу до освіти.

Вони також зазначили, що багато жінок у світі все ще продовжують стикатися з нерівністю, заробляючи менше від чоловіків, будучи мало представленими в політиці та бізнесі. «Щодня тисячі жінок стають жертвами насильства лише тому, що вони – жінки, включаючи сексуальне насильство, торгівлю людьми і примусове заміжжя», - нагадали чільниці ЄС.
XS
SM
MD
LG