Доступність посилання

ТОП новини

Лідери США і Великої Британії обговорили ситуацію в Лівії


Президент США Барак Обама і прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон обговорили кризу, що триває в Лівії. Обидва лідери погодилися, що Муамар Каддафі має залишити Лівію якомога швидше.

У заяві Білого дому вказується, що Обама і Камерон також говорили про потенціал запровадження зони заборони польотів над Лівією. Раніше держсекретар США Гілларі Клінтон заявила, що до відповідного рішення ООН не може йтися про запровадження такої зони.

Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ повідомив про спільну роботу французьких і британських дипломатів над резолюцією Ради Безпеки з цього питання. «Ми працюємо над деталями резолюції про зону заборони польотів разом з Францією. Все це ще на стадії планування. Як я вже пояснював, потреба запровадження таких заходів має бути широко визнана міжнародною спільнотою», – сказав Вільям Гейґ.

У Лівії тривають інтенсивні бойові дії у найближчому до Тріполі і контрольованому повстанцями місті Завія. Агентство «Рейтер» подає свідчення місцевих жителів, що в облозі цього населеного пункту брали участь до 50 танків. Уряд повідомив, що його війська в цілому контролюють місто.

Бойові літаки продовжили атакувати позиції повстанців навколо міст Рас-Лануф і Бін-Джавад, розташованих на середземноморському узбережжі на відстані приблизно 60 кілометрів одне від одного. У цих містах позиції повстанців найміцніші.

У Страсбурзі члени лівійської опозиції зустрілися з єврокомісаром з питань зовнішньої політики Катрін Аштон і пізніше сьогодні мають виступити в Європарламенті. Голова кризового комітету Лівійської національної ради Махмуд Джебріл заявив, що Євросоюз повинен визнати цей орган законним представником лівійського народу.
XS
SM
MD
LG