Доступність посилання

ТОП новини

Ініціативу Тігіпка назвали нацизмом і наслідуванням гітлерівських методів


Віце-прем'єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко
Віце-прем'єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко

Київ – Влада поступово переходить до методів управління державою, схожих на методи нацистів. Так в опозиції оцінюють ініціативу віце-прем'єр-міністра – міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, який доручив Державній службі зайнятості розглянути можливість переміщення робочої сили в ті регіони, де в ній є необхідність. За словами урядовця, це є одним з методів вирішення проблеми безробіття в Україні. Натомість в опозиції попереджають, що масова організована трудова міграція може існувати лише у тоталітарній державі.

Віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко повідомив, що доручив Державній службі зайнятості напрацювати нові підходи у сфері працевлаштування, зокрема, вивчити можливості переміщення робочої сили в ті регіони, де в ній є потреба, і налагодити контакт з роботодавцями, щоб отримувати інформацію про те, яких фахівців вони потребують.

Ідеться про напрацювання низки проектів законів, що стосуються вирішення питання безробіття та створення нових робочих місць, розповіла Радіо Свобода прес-секретар Сергія Тігіпка Ірина Рудко.

«Так, були доручення, причому не одне, тому що це питання постійно на контролі. Одним з пунктів політики зайнятості є трудова міграція і переміщення робочої сили. Наприклад, сезонні роботи, наприклад, влітку надлишок робочої сили у західних регіонах, а нестача у південних», – повідомила Рудко.

Гітлер також організовував трудову міграцію – Терьохін

В опозиції вже занепокоїлися. Чинна влада логічно продовжує свою лінію поведінки, спрямовану на побудову тоталітарної держави, заявив Радіо Свобода депутат від «БЮТ-Батьківщини» Сергій Терьохін.

«Те, що Тігіпко сказав – це нацизм. Я вам нагадую, яким чином Адольф Гітлер створював інфраструктуру Німеччини: він взяв із Сілезії людей, там, де позакривалися шахти, і запропонував робити дороги. Ці люди років 7–8 потім працювали як раби на будівництві таких доріг», – каже Терьохін.

Тим часом законопроектів Сергія Тігіпка вже чекають у парламентській провладній більшості. Проблему непропорційного розподілення робочої сили давно варто вирішити, відзначив у розмові з Радіо Свобода депутат від Партії регіонів Олександр Стоян.

«Є регіони де є масове безробіття, скажімо, на 1 тисячу працюючих 100 безробітних і більше, скажімо, західні регіони. В той же час є регіони, де не вистачає робочих рук. Тож думати над цим треба, але так, щоб не «наламати дров». У законі можуть бути прописані можливості переміщення», – наголосив Стоян.

У нас держава дуже швидко перетворюється на орган примусу – правозахисник

Все, на що має право влада, це створювати економічні стимули для того, щоб у громадян з’являлося бажання переїжджати у регіони, де не вистачає їхніх робочих рук, вважає правозахисник Євген Захаров.

«Я поділяю підозри, бо в нас держава дуже швидко перетворюється на орган примусу. Все залежить від того, як вони це будуть робити, наскільки це буде насправді людям вигідно. Бо за радянських часів це завжди мало ідеологічне підґрунтя, а нині це не працює, абсолютно», – зазначив Захаров.

Раніше, на початку нинішнього року, віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко заявляв, що через рік в Україні безробіття не буде.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG