Доступність посилання

ТОП новини

Франція визнала створену повстанцями Лівії раду


Франція визнала створену повстанцями Лівії Національну раду законним представником лівійського народу, повідомляє офіс французького президента Ніколя Саркозі. Це перша країна, яка пішла на такий крок.

За повідомленням, Франція направить свого посла до штаб-квартири повстанців у місті Бенгазі та прийме лівійського дипломата в Парижі.

Тим часом, сьогодні в Брюсселі зустрічалися міністри закордонних справ країн Євросоюзу, щоб обговорити створення над Лівією зони заборони польотів. Переговори з цього приводу також проводять міністри оборони 28 країн НАТО.

Раніше сьогодні Росія, один із головних постачальників зброї до Лівії, підтримала санкції ООН проти цієї країни, які передбачають і ембарго на продаж зброї. Водночас російський міністр закордонних справ Сергій Лавров застеріг, що зовнішнє військове втручання в Лівію буде «неприйнятним», а розмови про запровадження зони заборони польотів назвав «передчасними».

Як повідомляють очевидці, місто Завія неподалік від Тріполі, що було під контролем повстанців, сьогодні перейшло до сил Каддафі.
XS
SM
MD
LG