Доступність посилання

ТОП новини

Хорошковський стане прем’єром (огляд преси)


Київ – Сьогодні судді Верховного Суду розглянуть питання довіри – недовіри до свого голови Василя Онопенка. На думку експерта газети «Україна молода», у разі відставки Онопенка Верховний Суд України може стати «ручним» судом адміністративної вертикалі влади. «Якщо відбудуться зміни в керівництві Верховного Суду, то це зробить суд удесятеро слабкішим», наголошує видання.

В цьому ж числі «Україна молода» пише, що до Євро-2012 лишається 455 днів, а в столиці ще й не бралися за обіцяну Кільцеву дорогу,,заклади культури занедбані, зате є дешевий алкоголь і повії. Докладніше з проблемою газета знайомить в статті «Як «умикають» Київ».

«Газета по-українськи» пише, що в середині березня Президент Янукович відправить у відставку голову СБУ Валерія Хорошковського та керівника Держмитниці Ігоря Калєтника. Ніби документи на звільнення вже готують в Адміністрації Президента. Водночас, як зазначає експерт видання, Хорошковський входить до найважливішої групи в оточенні Президента. Не виключено, що вона готуватиме голові СБУ майданчик для прем’єрства. Азаров відповідатиме за ціновий дисбаланс. Якщо навішувати на Азарова всіх собак, то його прем’єрство треба дотягнути до літа. За цей час із Хорошковського зроблять прийнятного голову уряду. Про це йдеться в статті «Хорошковський стане прем’єром».

Про конституційні зміни, ініційовані владою розмірковують експерти газети «День». Головні питання – що не влаштовує регіоналів в старій Конституції? Навіщо саме зараз започаткований цей процес? Заради чого змінюється Основний закон? На думку політологів, влада намагатиметься підігнати під нові положення Конституції все, що було зроблено за останній рік в антиконституційний спосіб, зокрема, у сфері так званих судової та адміністративної реформ.

Сьогодні в Міносвіти презентуватимуть проект «Електронний вступ». Як інформує газета «Сегодня», вже цього літа випускники шкіл зможуть присилати електронні копії документів, необхідних для вступу до вишів. Колі абітурієнт зрозуміє, що він потрапляє до вищого навчального закладу, то зможе приїхати і подати оригінали документів. Про інші новації, пропоновані освітнім відомством йдеться в матеріалі «У виші вступимо по Інтернету».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG