Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ готова передати в суд справу Тимошенко


Генеральна прокуратура України готова передати до суду кримінальну справу стосовно лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко відразу ж після закінчення ознайомлення з нею обвинуваченої та її адвоката.

Як повідомляє прес-служба відомства, слідчий з особливо важливих справ 10 березня вручив адвокату Тимошенко Богдану Ференцу листа, щоб він ознайомив свою підзахисну з його змістом.

Зокрема у ньому йдеться про те, що 21 лютого 2011 року Тимошенко оголосили про закінчення досудового слідства у кримінальній справі за обвинуваченням у перевищенні службових повноважень, зловживанні службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки та порушення бюджетного законодавства.

Згідно з протоколом про оголошення закінчення досудового слідства, екс-прем’єр виявила бажання знайомитися з матеріалами кримінальної справи за участю захисника.

«Відповідно до вимог статті 218 Кримінально-процесуального кодексу України, цей процес є правом, а не обов’язком обвинуваченого. Разом з тим, виявивши бажання знайомитися з матеріалами справи, обвинувачена не повинна вчиняти дій до безпідставного затягування цього процесу. Кожного робочого дня з 9 до 18 години, Тимошенко має змогу в прийнятний для неї час знайомитися з матеріалами кримінальної справи. У разі неможливості захиснику прибути з поважних причин, обвинувачена може відкласти ознайомлення до його явки», – йдеться в повідомленні.

Прес-служба Генпрокуратури нагадує, що слідчий у справі й раніше задовольняв усі клопотання Тимошенко, якщо вони не суперечили чинному законодавству.

Екс-прем’єра звинувачують у двох кримінальних справах: про нецільове використання коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу, а також перевищення влади та службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України спеціалізованих медичних автомобілів «Опель Комбо».

Наразі проти Тимошенко діє запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
XS
SM
MD
LG