Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині затримали керівника підприємства, що зупиняло випічку хліба


У Луганській області затримали голову правління ВАТ «Коровай» через зупинку роботи структурного підрозділу Свердловського хлібокомбінату, внаслідок чого протягом кількох днів до міст Свердловськ та Ровеньки у продаж не надходив хліб.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, прокурор Микола Бескишкий, розглянувши матеріали перевірки основного виробника хлібопекарської продукції в регіоні, постановив порушити кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовцями цього підприємства.

У постанові йдеться про те, що з січня 2011 року керівники підприємства, намагаючись «отримати безвідсоткові кредити за рахунок обласного бюджету, зменшення ставок за раніше отриманими кредитами в комерційних банках, домагаючись підвищення вартості виробленої продукції, неодноразово зверталися до облдержадміністрації з відповідними вимогами, погрожуючи зупинити виробництво масових сортів хліба».

Як заявили в прокуратурі, керівники ВАТ «Коровай» 5 і 6 березня, зловживаючи своїм службовим становищем, із корисливих мотивів та в інших особистих інтересах, зупинили роботу виробничих потужностей. Про свої наміри вони заздалегідь не повідомили ні мера міста, ні голову облдержадміністрації. В результаті в роздрібну торгівлю міст Свердловськ і Ровеньки хліб не надійшов, наголосили в прокуратурі.

Через нестачу хліба в Луганській області на початку березня прокуратура порушила кримінальну справу. Виробництво хліба вдалося поновити 8 березня за втручання обласної прокуратури.

Керівники ВАТ «Коровай» пояснюють зупинку Свердловського хлібокомбінату нестачею борошна.

Цей хлібокомбінат щодоби випікає понад 100 тонн так званого «соціального» хліба. За це він має вчасно отримувати дешеве борошно, відшкодування відсотків за кредитами та інші пільги.
XS
SM
MD
LG