Доступність посилання

ТОП новини

В Криму створили опозиційний уряд автономії


Леонід Грач
Леонід Грач

Сімферополь – Кримські комуністи, очолювані Леонідом Грачем, оголосили про створення опозиційного «тіньового» уряду автономії. Цього тижня опозиційна Рада міністрів Криму на чолі з колишнім головою Республіканського комітету з торгівлі і захисту прав споживачів Криму Володимиром Лисенком проведе своє перше засідання. Тіньовий прем’єр уже заявив, що опозиційний уряд слідкуватиме за діяльністю чинної Ради міністрів АРК і викриватиме його можливі «незаконні оборудки» та «антинародні рішення».

«Тіньовий», чи опозиційний, уряд Криму створили місцеві комуністи, точніше, кримський республіканський комітет Комуністичної партії робітників і селян (КПРС), яку віднедавна очолює відомий кримський політик Леонід Грач. Крім членів цієї партії, представників інших політичних сил там немає, проте сам факт створення опозиційної Ради міністрів АРК викликав у регіоні значний політичний резонанс.

Наближені до влади політологи і преса різко розкритикували склад «тіньового» уряду Криму, стверджуючи, що до його складу увійшли «одні невдахи» і ті, «кого вигнали з владних структур».

Більше того, близький до Партії регіонів політолог Володимир Джаралла назвав створення опозиційного уряду «спектаклем», а його колега Олександр Форманчук заявив, що до складу цієї структури увійшли «політичні клоуни».

Комуністи – опонентам: «Самі непрофесіонали!»

Окрім згаданого Володимира Лисенка, опозиційну Раду міністрів АРК сформували колишній міністр освіти автономії Валерій Лавров, екс-міністр молоді і сім’ї Тетяна Єжова, у минулому міністр соціального захисту Олексій Нестеренко, екс-заступник міністра курортів і туризму Криму В’ячеслав Захаров, а також інші колишні державні посадовці дещо нижчого рангу.

На закиди політичних опонентів комуністи дають таку ж різку відповідь, стверджуючи, що насправді «аутсайдерами» і «непрофесіоналами» є члени нинішнього уряду Криму. В інтерв’ю Радіо Свобода лідер КПРС Леонід Грач сказав, що в опозиційному уряді чимало «дуже досвідчених» людей.

«Щонайменше там п’ять колишніх міністрів, екс-віце-прем’єр, заступники міністрів, які працювали в усіх пострадянських урядах Криму, – зазначив Леонід Грач. – У нас є такі міністри, які «тягнуть» на три порядки більше, аніж ті, які сьогодні в чинному уряді».

Леонід Грач також пообіцяв, що «тіньові» урядовці уважно стежитимуть за роботою уряду Василя Джарти і критикуватимуть його «аргументовано і компетентно».
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG