Доступність посилання

ТОП новини

Альпіністи відремонтують пам'ятник Шевченкові в горах Кавказу


Дніпропетровські альпіністи відремонтують пам'ятник Кобзарю на вершині піку Т. Г. Шевченка у горах Кавказу. Про це сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську повідомив начальник експедиції Валерій Ломига.

За його словами, частина коштів на цю справу вже є.

«Ми плануємо відремонтувати пам'ятник Кобзарю на вершині піку. Частину коштів для експедиції вже виділено з обласного бюджету», – зазначив Валерій Ломига.

Крім того, дніпропетровські альпіністи прокладуть маршрут імені Шевченка у горах Криму, адже «далеко не кожен охочий може поїхати в іншу країну, щоб здійснити сходження на вершину піку Шевченка». Вони сподіваються, що до 2014 року, коли виповниться 200 років від дня народження Тараса Шевченка, маршрут стане користуватися популярністю серед туристів.

1939 року дніпропетровські альпіністи під керівництвом Олександра Зюзіна підкорили безіменну вершину Суганського хребта (Центральний Кавказ) і, скориставшись правом першопрохідників, назвали її піком Шевченка. Друге сходження на пік дніпропетровці здійснили у 1964 році, присвятивши похід 150-річчю Кобзаря. Тоді ж спортсмени встановили на вершині погруддя Кобзаря.

Остання альпініада на пік Шевченка була здійснена 2004 року.

Висота піку Т. Г. Шевченка (Центральний Кавказ) складає 4 200 м.
XS
SM
MD
LG