Доступність посилання

ТОП новини

Народний депутат України побив інспектора ДАІ?


Луганськ – Неприємний інцидент стався з народним депутатом України від Партії регіонів Володимиром Ландіком. Днями у Луганську автомобіль, в якому перебував парламентарій, зупинили працівники ДАІ. Водій депутата нібито перевищив швидкість. Між депутатом та правоохоронцями виник конфлікт. Після цього один з інспекторів ДАІ потрапив до лікарні. Володимир Ландік каже, що нікого не бив, і звинувачує даївців у корупції.

Автомобіль Володимира Ландіка наряд ДПС зупинив у суботу, 12 березня. За словами правоохоронців, «Мерседес» депутата перевищив швидкість.

Даний факт підтвердив начальник обласного управління МВС Євген Польской.

«Дійсно, мав факт зупинки автомобіля, – каже він, – в якому перебував народний депутат Володимир Іванович. Другий факт – швидкість автомобіля, в якому пересувався депутат, була 91 кілометр за годину, при допустимій – 60 кілометрів. Реакція співробітників ДАІ була абсолютно правомірною».

Депутат Ландік: «ми ж знаємо, що нас, як правило, відпускають»

Також Євген Польской зазначив, що працівник ДАІ Олексій Косяков, який зупинив автомобіль депутата, отримав тілесні ушкодження і зараз перебуває в лікарні. У будь-якому разі, запевнив Євген Польской, у міліції проведуть внутрішню перевірку.

Тим часом сам Володимир Ландік факт побиття інспектора ДАІ не визнає. За його словами, ні він, ні його водій даївця «навіть пальцем не торкнулися». Але в той же час депутат визнав, що дійсно, попросив свого водія їхати швидше.

«Молодий чоловік (інспектор ДАІ – ред.) підійшов і каже, ви їхали 91 кілометр. Ну, я сумніваюся, що ми їхали 91… Ну, їхали і їхали, добре. Водій жартома у нього питає (а ми ж знаємо, що нас, як правило, відпускають) – що ми вам за це винні. Інспектор сказав, що це нам буде коштувати дорого, тоді я відкрив вікно і сказав: я народний депутат, грошей вам не дам», – зазначив Володимир Ландік.

За його словами, працівник ДАІ відмовлявся складати протокол про перевищення швидкості, але й не дозволяв їхати, вимагаючи гроші. Як заявив Ландік, у нього є відео, яке засвідчує, що інспектор ДАІ не отримав ніяких ушкоджень.

«Якщо б його били, були б садна, збита фуражна, розірваний одяг. Але він прекрасно виглядає, каже, що претензій немає. Претензія лише одна: перевищення швидкості. Добре, перевищили швидкість. Але чому ти тримав народного депутата?» – обурювався Володимир Ландік.

Лікарі стан здоров’я даївця не коментують

Із самим інспектором ДАІ поспілкуватися неможливо. На вихідних він перебував у неврологічному відділенні міської лікарні. Згодом його перевели у лікарню, яка підпорядкована МВС. Медики лікарень від коментарів відмовляються. Між тим в обласному управлінні МВС запевнили: всі матеріали щодо інциденту направленні в міську прокуратуру.

Натомість член парламентського комітету з питань депутатської етики Юрій Гримчак пропонує повернутися до використання на дорогах спеціальних приладів, на кшталт приладу «Візир». На його переконання, це дасть змогу уникнути упередженості з боку правоохоронців і покарати людину за порушення правил дорожнього руху, незалежно від її статусу.

«Найкращий варіант – це перейти на те, що без участі інспектора фіксується правопорушення, і потім ти можеш оскаржувати в суді, якщо є така потреба, але всі однакові на дорозі: депутати, просто громадяни, судді і Президент з кортежем, між іншим, теж. А як тільки ми відмовляємося від того, що ми однакові, от такі випадки весь час трапляються», – зазначив член комітету Верховної Ради з депутатської етики Юрій Гримчак.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG