Доступність посилання

ТОП новини

«Енергоатом» посилив контроль за роботою українських АЕС


Держпідприємство «Енергоатом» посилило контроль за підтримкою робочого стану основних і допоміжних установок атомних електростанцій та мереж у зв’язку з подіями в Японії, повідомляє прес-служба компанії.

За її даними, президент «Енергоатома» Юрій Недашковський підписав указ про забезпечення стійкого функціонування АЕС, згідно з яким керівний склад компанії зобов’язаний вести цілодобове чергування в телефонному режимі.

Наказ зобов’язує в години максимумів навантажень не допускати оперативного перемикання, виведення в поточний ремонт і випробування установок, що може створити загрозу втрати генерувальних потужностей і знеструмлення споживачів.

«Ми маємо врахувати уроки з ситуації на японських АЕС, що виникла внаслідок землетрусу, і зробити належні висновки. Не виключено, що нам доведеться змістити пріоритети в програмах підвищення безпеки та надійності українських АЕС», – наводять у повідомленні слова Недашковського.

Згідно з наказом, директори українських АЕС мають посилити режим роботи станцій, а також уточнити плани евакуації та взаємодії з територіальними органами виконавчої влади, підприємствами та організаціями в разі виникнення різних надзвичайних ситуацій.

Керівництво станцій також має здійснити додатковий аналіз та оцінку можливих загроз (внутрішніх і зовнішніх) і наслідків виникнення надзвичайних ситуацій на підвідомчих об’єктах.
XS
SM
MD
LG