Доступність посилання

ТОП новини

«Амністії» для організаторів податкового Майдану не буде


Київ – Верховна Рада відмовилася підтримати законопроект про захист конституційних прав учасників підприємницького Майдану. За проект постанови, внесеної позафракційним депутатом Олегом Ляшком, проголосували лише 119 народних депутатів.

У проекті ішлося про необхідність припинення порушень посадовими особами правоохоронних органів і керівниками центральних органів виконавчої влади конституційних прав громадян України, яких заарештували або затримали після того, як вони вийшли на майдан Незалежності в Києві для захисту конституційних прав на роботу суб’єктів малого та середнього підприємництва.

Проект постанови пропонував доручити Генеральному прокурору України перевірити дії співробітників правоохоронних органів, причетних до затримання та арештів учасників зборів, мітингів і демонстрацій. Проект також пропонував заслухати звіт Генпрокурора та міністра внутрішніх справ України з питань обґрунтованості порушення кримінальних справ проти громадян – учасників зборів і демонстрацій.

Єфремов вірить, що переслідують тільки винних у скоєнні злочинів

Тим часом Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що звернеться до Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ України з приводу того, щоб парламенту надали «вичерпну інформацію» щодо кримінальних справ та арештів, пов’язаних із акціями протесту проти ухвалення Податкового кодексу.

Натомість лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що Верховна Рада не повинна втручатися у роботу правоохоронних органів, які розслідують кримінальні справи проти деяких учасників акцій протесту на Майдані Незалежності у Києві. Про це Єфремов заявив сьогодні журналістам.

За словами Єфремова, правоохоронні органи займаються цим питанням. «І нікого ніхто переслідувати не буде, якщо не буде складу злочину», – сказав він.

За даними міліції, в кримінальній справі за фактом навмисного ушкодження майна при встановленні наметового містечка й порушення громадського порядку під час акцій протесту проти ухвалення нового Податкового кодексу на майдані Незалежності в Києві проходять 7 людей.

Наметове містечко встановили 22 листопада 2010 року, із цього дня й до 3 грудня щоночі в ньому ночували від 100 до 300 людей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG