Доступність посилання

ТОП новини

Бютівський талант став регіональним


Сьогодні фракція Партії регіонів поповнилася кількома колишніми бютівцями. Серед них – народний депутат Антон Яценко, якого називали «хрещеним батьком Тендерної палати» або ж «творцем тендерної мафії». Прикметно, що серед інших називала його подібним чином несамовита регіоналка Інна Богословська. Її викривальні заяви на адресу свіжоспеченого регіонала досі можна знайти на сайті Партії регіонів.

У відповідь Антон Яценко заявляв, що Партія регіонів використовує Інну Богословську для чорного піару, «щоб лити бруд на БЮТ». До речі, цікаво, що Інна Германівна скаже тепер?

Нагадаю, що безумовно талановита схема дозволяла декільком людям на рівному місці заробляти щомісяця сотні тисяч гривень. Виникла ситуація, коли за оцінками експертів, через узаконені корупційні схеми посередники, які діяли в галузі державних закупівель, отримували 5-10 % від загального обсягу коштів (близько 200 млрд. грн.).

Згодом фракція БЮТ разом з іншими політичними силами проголосувала за позбавлення Тендерної палати можливості доїти бюджет. Тоді прем’єр Юлія Тимошенко особисто прибула до Верховної Ради, аби контролювати голосування.

Свого часу друга людина в БЮТ Олександр Турчинов назвав Антона Яценка «молодим талановитим вченим». Думаю, що саме через надмірну кількість таких «талантів» у БЮТ – багато хто не вірив і не вірить у щирість заяв Юлії Тимошенко. Утім, це проблема не лише Тимошенко, а української політики та суспільства загалом: подібного роду «таланти» завжди мають багато можливостей застосувати свої здібності.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

XS
SM
MD
LG