Доступність посилання

ТОП новини

При розгляді справ «тризубівців» бракує гуманності – адвокат


Тисменицький районний суд Івано-Франківської області розглядав сьогодні адміністративну справу проти «тризубівця» Андрія Тарасенка, якого затримали в селі Загвіздя за «злісну непокору» міліції на початку січня цього року.

Як повідомив в Івано-Франківську захисник Володимир Бандура, «протоколи настільки безграмотно складені працівниками міліції, що суд змушений їх був повернути на доопрацювання». Тож, за його словами, цю справу та схожу проти Микити Сушельницького можна вважати вже «минулими».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Рогатинський районний суд по кримінальній справі виніс вирок Степанові Бичеку – два роки ув’язнення. Його адвокат Володимир Бандура повідомив, що найближчим часом подаватимуть скаргу на це рішення до Апеляційного суду.

За словами захисника, всупереч тому, що Бичек не приховував свою причетність до злочину, визнав свою вину повністю, щиросердечно покаявся, суд не врахував пом’якшуючі обставини, не скористався статтею про призначення покарання з випробувальним терміном.

На думку захисника Степана Бичека Володимира Бандури, можна було призначити покарання з відтермінуванням терміну, тим більше, що його підзахисний – інвалід, хворіє цукровим діабетом, переніс інфаркт: йдеться про «чисто гуманні речі і нормальне ставлення держави до свого громадянина».

Ще один розгляд кримінальної справи – щодо Андрія Стемпіцького відбудеться теж в Рогатинському районному суді 18 березня. Йому, як і Степанові Бичеку, висувається звинувачення у незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами.
XS
SM
MD
LG