Доступність посилання

ТОП новини

Депутати відмовилися ввести в дію нову систему особистого голосування


Верховна Рада України відмовилася запровадити нову систему особистого голосування. На сьогоднішньому засіданні депутати відмовилися підтримати проект постанови про введення реєстрації народних депутатів і фіксацію результатів їх особистого голосування за допомогою сенсорної клавіші.

За ухвалення цього проекту проголосували 222 депутати. Для ухвалення рішення необхідно 226 голосів.

Депутати не підтримали також пропозицію на початку взяти за основу цей проект постанови. Парламент підтримав лише пропозицію про направлення на доопрацювання відповідного проекту постанови.

Внесеним головою Верховної Ради Володимиром Литвином проектом постанови передбачалося запровадити у парламенті модернізовану електронну систему підрахунку голосів картками, що передбачає реєстрацію та голосування народного депутата за допомогою сенсорної клавіші.

Як зазначив голова комітету з питань регламенту Володимир Макеєнко, комітет в цілому підтримує постанову, але вважає, що відповідна система має бути впровадження тільки після відповідних змін у регламенті Верховної Ради.

Зі свого боку, член фракції НУНС Арсеній Яценюк наголосив, що запровадження оновленої системи для голосування не потребує жодного голосування у Верховній Раді. Він сказав, що всі попередні системи для голосування були введенні в дію безпосередньо за підписом спікера та керівника апарату Верховної Ради.

При цьому Литвин пообіцяв, що він вже сьогодні зареєструє у парламенті зміни до регламенту з тим, щоб сенсорна система все-таки була запроваджена.
XS
SM
MD
LG