Доступність посилання

ТОП новини

Янукович закликає чиновників посилити охорону історичних пам’яток


Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів прискорити розробку змін до закону про охорону культурної спадщини, спрямований на посилення охорони пам’яток культури. Про це він сказав на засіданні Громадської гуманітарної ради.

За словами Януковича, питання збереження пам’яток культури і архітектури, зокрема таких, як «Софія Київська», уже неодноразово піднімалося, однак ця проблема залишається гострою.

Глава держави закликав громадськість повідомляти про всі випадки порушення законів у цій сфері та про незаконне будівництво.

Янукович нагадав про персональну відповідальність керівників місцевих органів влади, які допускають незаконне будівництво на території об’єктів культурної спадщини. За його словами, питання незаконної забудови в Києві вже вивчає Генеральна прокуратура.

Янукович також зауважив, що при забезпеченні схоронності об’єктів культурної спадщини мова має йти не тільки про заборону або мораторій на будівництво в буферних зонах, оскільки розвиток туристичної і готельної інфраструктури є необхідним, але і про забезпечення належного регулювання будівництва в цих зонах. За його словами, необхідно вивчити європейський досвід такого регулювання.

«А там жорстко регламентується не тільки сама можливість будівництва, але й габарити будов у плані й за висотою, ми це добре знаємо, а також характер їх архітектури, і ці правила мають бути обов’язкові для всіх. Одне можна затверджувати вже зараз: хмарочосам не місце в історичних центрах», – сказав Президент.
XS
SM
MD
LG