Доступність посилання

ТОП новини

Не можеш, не хочеш голосувати – здай мандат – регіонал Василь Кисельов


Київ – Для того, щоб запровадити сенсорну кнопку для голосування у Верховній Раді, не потрібно ніяких додаткових нормативних актів. Про це заявив у прямому ефірі Радіо Свобода народний депутат із фракції НУ-НС Роман Зварич. А депутат-регіонал Василь Кисельов запевнив, що сенсорна кнопка для голосування вже невдовзі буде діяти.

Постанова про запровадження сенсорної кнопки для голосування, яку недавно не змогла ухвалити Верховна Рада, не потрібна, зазначив Роман Зварич.

«Законодавче регулювання запровадження сенсорної кнопки – це очевидний перебір у нормативно-творчій діяльності Верховної Ради, – каже народний депутат. – Сьогодні діє вже третя система обчислення результатів голосування у парламенті. За попередніх скликань Верховної Ради жодного разу не приймалися постанови чи положення для того, щоб запровадити систему «Рада».

За словами Зварича, для цього потрібні лише відповідні технічні документи, які видає Державний комітет спеціального зв’язку. Ідеться про сертифікат відповідності системи, який засвідчує відсутність зовнішнього втручання у систему голосування. І такий документ у Верховній Раді вже є, зазначає народний депутат.

Треба позбутися «грошових мішків»


Натомість народний депутат від Партії регіонів Василь Кисельов вважає, що питання про сенсорну кнопку порушено для того, щоб продемонструвати неспроможність нинішнього складу парламенту працювати.

«Тут переслідується одна мета – збурити Верховну Раду, заблокувати її роботу для того, щоб підштовхнути до позачергових парламентських виборів, – зазначив Кисельов. – Бо комусь хочеться завести у Верховну Раду свої фракції, комусь потрібна депутатська недоторканість, бо наближаються суди. Тому почали тиснути на Литвина, навіть погрожувати йому відставкою».

Водночас Кисельов вважає, що Володимир Литвин зможе навести лад у роботі парламенту і сенсорна кнопка для голосування буде діяти. «Бо не може бути так, щоб вже упродовж другого скликання людина проходить у депутати і перебуває десь на своєму підприємстві, а тут, у залі, за нього натискають кнопку. Не можеш, не хочеш – здай мандат», – каже депутат.

Роман Зварич зазначив, що в кожній фракції є «грошові мішки», які забезпечували виборчу кампанію, щоб політична сила змогла сформувати свою фракцію. І саме ці депутати не ходять на засідання Верховної Ради. Відтак вимога щодо персонального голосування у парламенті змусила б надалі партії більш відповідально ставитися до формування своїх виборчих списків, вважає депутат.

Запис ефіру. Перша частина:
Кому потрібні депутати-фантоми? (I)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:13:15 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Друга частина:
Кому потрібні депутати-фантоми? (II)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:12:25 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG