Доступність посилання

ТОП новини

Співпраця з Митним союзом не має перешкоджати євроінтеграції – МЗС


Київ зацікавлений у такій співпраці з Митним союзом країн СНД, яка не перешкоджатиме підписанню договору про асоціацію України з Європейським Союзом, заявляє український міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Він наголосив на пріоритетності євроінтеграції для України. «З Євросоюзом Україна веде непростий, але рівний діалог, захищаючи власні інтереси. Європейці уже зрозуміли, що без України неможливо вирішувати такі важливі питання, як безпека, транзит, постачання продовольства. ЄС – наш майбутній дім», – зазначив міністр.

Торкаючись українсько-російської співпраці, Грищенко зауважив: «Росія – найважливіший сусід ЄС. Разом з цим сусідом ми хочемо бути в європейській сім’ї спільних цінностей. Історія взаємин з Росією має певні природні обмеження, які полягають у послідовному беззастережному дотриманні принципу національного суверенітету України».

Водночас голова МЗС висловив переконання, що такі обмеження не завадять Україні розвивати взаємини з Росією у гуманітарній та космічній галузях, авіабудуванні.
XS
SM
MD
LG