Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура змушує тризубівців заперечувати катування – активісти


Прокуратура Запорізької області, яка здійснює перевірку фактів катування членів Всеукраїнського об’єднання «Тризуб», затриманих за звинуваченнями у пошкодженні пам’ятника Сталінові в Запоріжжі, чинить на арештованих тиск, щоб ті відмовилися від претензій. Про це, як повідомляє в суботу кореспондентка Радіо Свобода, заявила дніпропетровська громадська організація «ГРАД», яка тримає зв’язок із затриманими та їхніми родинами.

«Працівники прокуратури пропонують за єдиним зразком написати заяву, яка заперечує факт катувань. В іншому разі погрожують жорстокішою позицією обвинувачення під час суду і суворішим вироком. Ці протиправні дії прокуратури вкотре засвідчують замовлення влади на кримінальне переслідування членів «Тризубу» за політичними мотивами», – заявили в організації.

«ГРАД» звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою провести перевірку щодо катувань «сікачів» голови Сталіна в Запорізькому обласному управлінні СБУ.

Раніше «ГРАД» заявляв про тиск і фізичні знущання щодо ув’язнених у справі про погруддя Сталіна тризубівців Анатолія Онуфрійчука і Василя Лабайчука.

Перше судове засідання у справі пошкодження погруддя Сталіна відбудеться 31 березня у Запоріжжі.

Групу тризубівців звинувачують у відпилювання голови погруддю Сталіна, яке стояло перед Запорізьким обкомом КПУ, 28 грудня минулого року. «Тризуб» узяв на себе відповідальність за це. 31 грудня це погруддя, на яке вже повернули відпиляну голову, цілком зруйнували вибухом.
XS
SM
MD
LG