Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську мусульмани святкують Новруз просто неба


У центрі Дніпропетровська, просто неба, сьогодні представники національних громад почали святкувати Новруз. Заходи організували активісти громадської організації «Конгрес азербайджанців України Дніпропетровської області».

З нагоди свята на Європейській площі розгорнули фестиваль із музичними виставами та танцями.

Кожен охочий може долучитися до заходу: познайомитися ближче з давніми традиціями святкування Новрузу, поласувати традиційними солодкими стравами, пограти в народні ігри.

Свято Весни – Новруз – відзначають щороку 21 березня, на весняне рівнодення (за стародавнім іранським сонячним календарем, цей день означає початок весни і нового року), в багатьох країнах.

Приготування до свята розпочинають заздалегідь: прибирають помешкання, саджають дерева, шиють нові строї, розфарбовують яйця та готують солодощі.

До наших днів зберігся звичай на Новруз розкладати ритуальні вогнища, запалювати факели та свічки, пророщувати зерна пшениці або ячменю і ставити їх на святковий стіл разом зі стравами. Новруз неможливо також уявити без музики, пісень, танців, народних гулянь, ігор та змагань.
XS
SM
MD
LG