Доступність посилання

ТОП новини

Над Лівією встановлено зону заборони польотів


В результаті авіаударів по об’єктах протиповітряної оборони Лівії силам коаліції країн Заходу вдалося встановити зону заборони польотів, повідомляють американські офіційні особи.

США заперечують дотримання режимом Муамара Каддафі оголошеного раніше припинення вогню – це рішення лояльні лівійському лідеру сили порушили одразу після його оголошення.

У неділю в столиці Лівії Тріполі сталися кілька вибухів, пошкоджено резиденцію Каддафі.

Віце-адмірал ВМС США Вільям Ґортні заперечує, що коаліція намагається знищити Каддафі. Він каже, що війська союзників виконують ухвалену минулого тижня резолюцію Ради Безпеки ООН, яка передбачає встановлення зони заборони польотів і захист лівійського народу.

«Ми вважаємо, що наші удари були дуже ефективними і значно знизили можливості протиповітряної оборони режиму, включно зі здатністю до запуску ракет «земля-повітря» великої дальності», – сказав Вільям Ґортні.

Крім атаки об’єктів протиповітряної оборони, літаки Великої Британії, Франції та США завдали удару по танках та інших транспортних засобах армії Каддафі на південь від міста Бенгазі, яке залишається оплотом повстанців на сході Лівії.

Міністр оборони США Роберт Ґейтс заявив, що Сполучені Штати найближчим часом планують передати контроль за операцією в Лівії Франції, Великій Британії або НАТО.
XS
SM
MD
LG