Доступність посилання

ТОП новини

Янукович наполягає на невідкладному затвердженні програми приватизації


Президент України Віктор Янукович вимагає невідкладно затвердити нову державну програму приватизації, в якій врахувати активізацію цього процесу. Про це він заявив під час засідання керуючої ради Комітету з економічних реформ сьогодні у Києві.

За словами Президента, приватизація не лише дозволить отримати додатковий ресурс для проведення реформ, але й принесе щорічно до державного бюджету десятки додаткових мільярдів гривень.

«Це інструмент підвищення ефективності роботи підприємств, зростання продуктивності праці і довготермінової ресурсної бази у вигляді додаткових податків», – заявив глава держави.

Як заявив Янукович, на сьогодні в державній власності перебувають сотні збиткових підприємств. «Я вимагаю визначити цей напрямок діяльності уряду пріоритетним. Нам необхідно позбутися цього баласту, Миколо Яновичу», – наголосив Янукович, звертаючись до прем’єра Миколи Азарова.

При цьому він закликав високопосадовців «не розслаблятися», незважаючи на те, що формально план приватизації цього року виконаний у зв’язку із продажем «Укртелекому».

У грудні 2010 року Кабмін відклав затвердження державної програми приватизації.
XS
SM
MD
LG