Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: необхідно ліквідувати поняття прожиткового мінімуму


Президент України Віктор Янукович заявляє про необхідність скасування в бюджеті поняття гарантованого прожиткового мінімуму, зважаючи на наявність в Основному Законі статті, яка регламентує виплату державою соціальної допомоги.

«Треба ліквідувати існування в бюджеті такого ганебного явища як гарантований розмір прожиткового мінімуму», – заявив Янукович на засіданні керівної ради комітету з економічних реформ сьогодні в Києві.

При цьому Президент нагадав, що стаття 46 Конституції України передбачає забезпечення виплати державою соціальної допомоги на рівні, не нижчому за прожитковий мінімум.

Янукович звернувся до учасників засідання терміново внести законодавчі пропозиції щодо врегулювання цього питання. Крім того, він укотре запевнив, що поточного року будуть збільшені соціальні виплати.

При цьому основною темою засідання став пошук ресурсної бази для фінансового забезпечення соціальних програм. Зокрема, Янукович говорив про те, що додаткове фінансування може бути залучене за рахунок розширення переліку об’єктів для приватизації, реалізації енергетичної стратегії для України, прискорення процесів дерегуляції, ведення ринку земель, ліквідації посередницьких фірм при наданні адміністративних послуг у держструктурах, перегляду роботи податкової та митної служб.
XS
SM
MD
LG