Доступність посилання

ТОП новини

Працівники харківського заводу «вибивають» зарплату перекриттям дороги


Працівники приладобудівного заводу перекрили дорогу на знак протесту проти невиплати їм заробітної плати, Харків, 21 березня 2011 року
Працівники приладобудівного заводу перекрили дорогу на знак протесту проти невиплати їм заробітної плати, Харків, 21 березня 2011 року

Харків – Працівники харківського приладобудівного заводу імені Шевченка сьогодні перекрили дорогу на знак протесту проти невиплати їм заробітної плати. Їм винні гроші за останні три роки. До перекриття автотраси люди вдаються вже вдруге. Але «грошове питання» і досі не вирішене.

Востаннє зарплату на заводі Шевченка бачили торік влітку, а потім – лише частково, каже голова профспілки підприємства Віктор Вінников. Сьогодні він виступив на засіданні господарського активу області, де питав у чиновників, як жити без грошей.

«Востаннє повноцінну зарплату ми отримували десь у червні. А потім було десь по сто, по двісті гривень. Розумієте? Ось якби кожен із вас отримав таку мізерну зарплату?» – звернувся представник заводу до посадовців.

Загальний борг із зарплати на заводі сягнув 25 мільйонів гривень. Підприємство – державне, і вже тривалий час проходить процедуру санації. Але заходи фінансового оздоровлення, які мають запобігти банкрутству, досі не дають результатів.

Чергова зміна керівництва

За два останні роки на заводі змінилося п’ятеро керівників, і на черзі – ще одна заміна. Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін сьогодні розкритикував роботу нинішнього директора Андрія Тимчука і заявив про намір звільнити і його. Хоча до цього, призначаючи Тимчука, його характеризували як чудового менеджера.

Чому не впорався, Добкін воліє не коментувати.

«Технічна документація не збережена. План санації зривається. Тому що сьогодні реалізувати частину майна, яке за планом санації мало бути виставленим на торги, неможливо, бо немає прав власності на будівлі. Повний безлад. І постійно з’являються нові обставини, які заважають нормалізувати там ситуацію», – сказав голова облдержадміністрації.

В той же час уже до кінця року керівник області обіцяє стабілізувати роботу на підприємстві і повністю погасити борги з зарплати.

Почати виплачувати гроші планують через місяць, повідомив робітникам керуючий санацією Олександр Байдацький.

Електронні підручники як шанс на порятунок?

«Підняти» виробництво на колись потужному підприємстві, що активно виготовляло телефонні станції та системи управління для енергооб’єктів, чиновники планують за рахунок випуску електронних книжок. Таку ідею, перебуваючи з візитом у Харкові, раніше підтримав Президент.

Зараз тривають перемовини з інвестором, і місцеві чиновники побоюються, що стихійні вуличні акції якось вплинуть на переговорний процес.

Працівники заводу тим часом страйк припинили. До завтра. У вівторок керівництво міста та області пообіцяло зустрітися із робітниками.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG