Доступність посилання

ТОП новини

Плівки Мельниченка визнали речовими доказами у справі Гонгадзе – ГПУ


Перший заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін заявляє, що записи розмов колишнього Президента України Леоніда Кучми, аудіозаписи екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка визнали речовими доказами у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

На запитання, чи порушена справа стосовно голови Верховної Ради Володимира Литвина, чий голос також фігурує на «плівках Мельниченка», перший заступник Генпрокурора не дав прямої відповіді.

«Щодо Литвина, то в рамках кримінальної справи, яка розслідується, розслідуватимуться всі версії, і відповіді на ваші запитання ви отримаєте за результатами завершення розслідування кримінальної справи стосовно організаторів і замовників», – сказав Кузьмін.

Перший заступник Генпрокурора наголосив, що Кучмі ще не висунули обвинувачення, зазначивши, що справу порушили 21 березня.

Кузьмін не дав прямої відповіді на запитання, чому Генпрокуратура закрила «справу Пукача» в частині замовного вбивства, а тепер висуває обвинувачення Кучмі. «Кого в чому в підсумку буде обвинувачено, ви дізнаєтеся пізніше», – сказав перший заступник Генпрокурора.
XS
SM
MD
LG