Доступність посилання

ТОП новини

Британія: іноземні мільйонери зможуть прискорено одержати дозвіл на постійне проживання


Лондон – Британський уряд підготував зміни до імміграційного законодавства, згідно з якими великі інвестори одержать право постійно проживати у Великій Британії лише через три роки по тому, як покладуть до британського банку 5 мільйонів фунтів стерлінгів (це – понад 8 мільйонів доларів).

Імміграційні зміни у Великій Британії покликані заохотити мільйонерів з-поза меж Європейського Союзу інвестувати у Великій Британії в обмін на право тут оселитися. Проте це ставить супер-багатіїв, у котрих походження капіталів часом є сумнівним, у нерівні умови із простими вихідцями із країн з-поза меж ЄС, яким оселитися на постійно у Британії практично неможливо.

Зокрема, інвестор з-за меж Європейського Союзу, який побажає тримати у британському банку 10 мільйонів фунтів (понад 16 мільйонів доларів), одержить право на постійне проживання у Британії вже через два роки.

Нормальний час, який мігранти чекають на дозвіл постійного проживання у Великій Британії, нині становить п’ять років. Таке право можуть одержати лише ті іноземці з-за меж ЄС, що мають увесь цей час дозвіл на працю, або одружені із громадянином Британії.

Нова система буде напряму пов’язана із розміром інвестиції. Зокрема, особа, що покладе на рахунок до британського банку 1 мільйон фунтів, матиме ту перевагу, що якщо вона схоче оселитися в Британії назавжди, її буде звільнено від обов’язкового тут іспиту з англійської мови.

Плани привабити до Великої Британії супер-багатіїв також включають збільшення кількості днів, які іноземцям можна проводити за межами Британії, зберігаючи право на постійне проживання, із 90 до 180 днів на рік.

Також буде послаблено правила для підприємців, яких заохочуватимуть залишитися на постійне проживання після того, як вони почнуть успішний бізнес у Британії. Зокрема, ті, що створять 10 робочих місць або матимуть річний оборот у 10 мільйонів фунтів, матимуть право на постійне проживання вже після трьох років.

Від послаблення правил виграють також близько тисячі мігрантів на рік, що мають міжнародне визнання у ділянці науки або культури або ж мають відповідний потенціал.

Ласкаво просимо примножувати багатство Британії!

«Нові правила можуть призвести до подвоєння числа багатих інвесторів і підприємців, які схочуть приїхати сюди жити цього року порівняно з минулим роком, – пояснює фахівець з імміграційного права Дейвід Мейн. – Торік у Британії оселилося трохи менше, ніж 300 багатих іноземців. За нинішньої системи їм треба бути у Британії щонайменше 9 місяців на рік, щоб претендувати на постійне проживання або на подовження візи. Це може бути проблемою для тих, що дуже багаті і мають підприємства у кількох країнах, включно із країною походження. Тому уряд планує зменшити цей період до шести місяців. Недавно збільшилося число близькосхідних бізнесменів, занепокоєних нинішніми подіями у регіоні, які зацікавлені у переїзді до Великої Британії. Також великим є зацікавлення у середовищі мільйонерів із колишніх республік Радянського Союзу».

Торік міністр внутрішніх справ Тереза Мей повідомила про плани скорочення річного ліміту на число кваліфікованих працівників з-поза меж ЄС, яким дозволяється працювати у Британії, на одну п’яту – із 28 тисяч до менше ніж 22 тисяч. Але водночас вона пообіцяла, що не буде ліміту для тих, що «примножують багатство Британії».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG