Доступність посилання

ТОП новини

Фідель Кастро каже, що вже 5 років нічим не керує


Колишній кубинський лідер Фідель Кастро заявив, що ще понад 5 років тому пішов із посади генерального секретаря владної Комуністичної партії Куби, а також відтоді не здійснював і керівництва державою.

Офіційно про відхід Фіделя Кастро з партійної посади раніше не оголошували. На веб-сторінці партії він, як і раніше, названий генеральним секретарем.

Раніше було офіційно відомо, що нині 84-річний Фідель Кастро понад 5 років тому передавав значну частину своїх державних і партійних повноважень своєму молодшому братові Раулю Кастро, якому нині 79, лише на короткий час, поки йому робили хірургічну операцію.

Він так і не видужав від проблем із кишковиком, і державні посади Фідель Кастро офіційно залишив на початку 2008 року, після чого парламент обрав на президента країни його брата Рауля. Досі вважалося, що посаду генсекретаря партії Фідель залишив за собою.

Нинішня заява Фіделя Кастро пролунала напередодні з’їзду Комуністичної партії, на якому, як очікується, його брата Рауля оберуть і новим генеральним секретарем.
XS
SM
MD
LG