Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на селі ще ніколи не була такою тривожною (огляд преси)


Київ – Українські можновладці мислять категоріями перемоги «наших», але не міркують у категоріях перемоги «всіх». Угоди замінюються змовами, а довгострокові та перспективні коаліції – ситуативними союзами. В країні система криза, стверджує дописувач газети «День» і пропонує рецепти виходу з неї. З одного боку, повинно бути забезпечене реальне верховенство права, а з іншого – об’єднання суспільства та політичної еліти на основі спільних цінностей. Коли вже так сталося, що в країні немає єдиного бачення власної історії та культури, то слід звернути увагу на питання економіки і стабільності держави. Про це йдеться в статті «Україна політична: погляд у розбите дзеркало».

Ще ніколи не було такого надмірного тиску владних структур на аграрне виробництво і реалізацію аграрної продукції. Як стверджує дописувач газети «Голос України», сьогодні АПК виключений із ринкової системи координат країни. Отримує село ресурси за ринковими надмірними цінами, натомість реалізація аграрної продукції занадто регулюється, стримується чи взагалі забороняється. Цьогорічні втрати сільгоспвиробників через адміністративні важелі складуть не менше 12–14 мільйонів гривень. Заголовок статті – «Ситуація на селі ще ніколи не була такою тривожною».

Хліб – не тільки всьому голова, а й продукт першої політичної важливості. Як стверджує газета «Вечірні вісті», наперекір ситним промовам чиновників дешевих хлібобулочних виробів в Україні немає. У селах буханець може коштувати 10 гривень, а в Києві ціни вищі навіть від московських. Про це газета переконує в матеріалі «Дефіцит хліба і правди».

Адмінреформа внесла свої корективи на ринок праці. Як інформує газета «Сегодня», держслужбовці дедалі частіше готові замінити начальницькі крісла на роботу зовсім іншого профілю. У статті «Чиновники йдуть у стюарди, а сапери – юристи» видання інформує, що лише за перші місяці цього року кількість резюме від держслужбовців перевищила кількість усіх резюме за 2009 рік.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG