Доступність посилання

ТОП новини

На АЕС «Фукусіма-1» продовжують охолодження палива


На японській АЕС «Фукусіма-1» знову використовують пожежні машини для охолодження ядерного палива, що залишилося в пошкоджених реакторах. Сьогодні на чотирьох з шести енергоблоків відзначили зростання викиду пари.

У середу працівників на певний час відкликали з об’єкту після того, як темний дим з’явився на третім реактором, який зазнав найбільших пошкоджень внаслідок цунамі 11 березня.

Учора влада повідомила про наявність у водопровідній воді в Токіо вмісту радіоактивного йоду. Його рівень був удвічі вищим, ніж вважається безпечним для дітей. Після оприлюднення цієї інформації в магазинах спорожніли полиці з водою в пляшках. Згідно з сьогоднішніми повідомленнями японських інформагенцій, вміст йоду у водопровідній воді вже знизився до безпечного для дітей рівня.

Радіоактивне забруднення виявили у морській воді, а також у сирому молоці і 11 видах овочів, вирощених у районах, наближених до АЕС «Фукусіма-1».

Поліція Японії оприлюднила нові дані про людські втрати. Офіційно підтверджено загибель 9700 осіб, близько 16500 вважають зниклими безвісти.
XS
SM
MD
LG