Доступність посилання

ТОП новини

Росія заборонила ввезення продуктів з деяких регіонів Японії


У зв’язку з аварійною ситуацією на атомній електростанції в Японії Росія заборонила ввезення продуктів із кількох японських регіонів.

Під заборону потрапили продукти, виготовлені після землетрусу 11 березня в префектурах Ґумма, Фукусіма, Тіба, Ібаракі, Наґано і Тотіґі.

Крім того, як повідомив голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко, російським авіаперевізникам заборонили брати воду в Токіо.

Вчора влада Японії повідомила про наявність у водопровідній воді в Токіо підвищеного вмісту радіоактивного йоду. Його рівень був удвічі вищим, ніж вважається безпечним для дітей. Після оприлюднення цієї інформації в магазинах спорожніли полиці з водою в пляшках. Згідно з сьогоднішніми повідомленнями японських інформагенцій, вміст йоду у водопровідній воді вже знизився до безпечного для дітей рівня.

Радіоактивне забруднення виявили у морській воді, а також у сирому молоці і 11 видах овочів, вирощених у районах, наближених до АЕС «Фукусіма-1».

США та Австралія раніше заявили, що зупиняють імпорт японського молока і молочної продукції з ураженого регіону. Гонконг заявив, що вимагатиме ретельніших перевірок японського м’яса, яєць і морепродуктів. Про посилення контролю заявила і Канада.
XS
SM
MD
LG