Доступність посилання

ТОП новини

Брюссель доручив Тимошенко контролювати Януковича


Київ – Юлія Тимошенко як очільник української опозиції отримала пропозицію від Європейської комісії увійти в процес підготовки рішень у сфері відносин Україна-ЄС, а також моніторити процес їхнього виконання. Про це заявила сьогодні сама Тимошенко після завершення зустрічі у Брюсселі із європейським комісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Філе.

«Ми отримали пропозицію ввійти в процес підготовки рішень, аналізувати документи, які підписуються, а також зробити аналіз виконання порядку денного асоціації», – заявила Юлія Тимошенко журналістам, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Лідер «Батьківщини» також зазначила, що тут ідеться про співпрацю опозиції з Європейським Союзом, а також про залучення тих інструментів впливу, які є в розпорядженні опозиції, для того, щоб «влада ухвалювала правильні рішення».

Янукович симулює європейський вибір – Тимошенко

Юлія Тимошенко заявила, що українська влада не виконує порядок денний щодо підготовки та укладення з Європейським Союзом Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі. Про це лідер «Батьківщини» написала на своїй сторінці у Twitter після сьогоднішньої зустрічі у Брюсселі з комісаром Євросоюзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Філе.

«Завершилась зустріч з єврокомісаром Філе. Із 70 пунктів порядку денного асоціації з ЄС виконано лише 7. Янукович симулює європейський вибір», – зазначила Тимошенко.

На думку лідера «Батьківщини», чинна українська влада має визначитися із пріоритетами зовнішньої політики. «Янукович має обрати, куди йти – у зону вільної торгівлі з ЄС чи у Митний союз з Росією. Це взаємовиключні речі», – наголосила вона.

У Партії регіонів Тимошенко дорікають чартерним рейсом до Брюсселя

Тим часом у Партії регіонів звертають увагу на те, що лідер «Батьківщини» прибула до Брюсселя чартерним рейсом. Народний депутат із фракції Партії регіонів, заступник голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Леонід Кожара сподівається, що європейські політики звернуть увагу на цей факт.

«Вартість чартерного перельоту шістьох-сімох пасажирів за маршрутом Київ-Брюссель із дводенною стоянкою коштуватиме близько 20 тисяч євро. Сподіваюся, європейські політики на саміті ЄНП поставлять Тимошенко запитання: «Звідки такі гроші?» – наводить слова Кожари його прес-служба.

Депутат нагадав, що нещодавно Україну відвідав керівник групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів в Європейському парламенті Мартін Шульц, який прилетів звичайним рейсом.

Раніше прес-служба «Батьківщини» повідомила, що чартерний рейс, яким лідер цієї політичної сили прибула до Брюсселя,оплачений з партійних коштів.

Лідер партії «Батьківщина» 23-25 березня перебуває з поїздкою у Брюсселі (Бельгія) для участі у саміті Європейської народної партії. Планується, що сьогодні Тимошенко виступить на саміті з доповіддю щодо внутрішньої ситуації в Україні та її впливу на формування взаємовідносин з Євросоюзом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG