Доступність посилання

ТОП новини

Львівська влада просить суд обмежити кількість акцій 9 травня


Львівський міськвиконком звернувся до суду з позовом, в якому вимагає обмеження прав громадян на проведення в місті масових заходів, пов’язаних із Днем Перемоги, щоб уникнути випадків порушення громадського порядку. Про це повідомив голова постійної комісії з питань законності та депутатської діяльності Львівської міськради Любомир Мельничук.

«Сьогодні в суді, де розглядали нашу скаргу, представник міськвиконкому заявив, що кілька днів тому виконком звернувся до суду з позовом, в якому вимагає заборонити проведення масових заходів 9 травня у зв’язку з тим, що заявки подали багато організацій різного ідеологічного спрямування і можуть виникнути порушення громадського порядку», – сказав він.

Водночас голова комісії повідомив, що наразі вже подали 14 заявок на проведення масових заходів і більшість з них заплановані на Марсовому полі та на Пагорбі Слави. За словами депутата, заявки подали зокрема партії «Русское единство» і «Родина». «Вони планують марші від монумента воїнам-переможцям на вулиці Стрийській до центру міста і звідти – на Пагорб Слави», – сказав Мельничук.

За його словами, заявки подали також організації Народного руху України та Української республіканської партії Лук’яненка, молодіжні організації «Сокіл» і «Молодий народний рух», а також громадські організації «Патріот України», Козацький полк Галичини та обласна організація Спілки письменників України.
XS
SM
MD
LG