Доступність посилання

ТОП новини

Влада хоче заборонити зарубіжні гранти, бо боїться революцій (огляд преси)


Київ – Партія регіонів розробляє законопроект про заборону іноземним фондам фінансувати українські громадські організації. У такий спосіб, як стверджує «Газета по-українськи», влада хоче контролювати, щоб іноземці не надавали кошти на революції в Україні. «Іти в Європу, утискаючи міжнародні фонди, непристойно», – вважає експерт видання. До того ж іноземні гранти на 90 відсотків мають не критичне для влади спрямування – на прикладні дослідження, наукові розробки. Держбюджет зазвичай грошей на це не передбачає. Тож закон буде ударом по Кабміну, бо у нього не буде коштів на розвиток ряду галузей економіки. Інші коментарі пропонуються в статті «Гроші на революції йшли у валізах».

Перетворення в Україні проходять неквапно через різноголосся у владі, стверджує експерт газети «Вечірні вісті». Реформи ініціюються в Адміністрації Президента, а реалізуються через діяльність уряду і органи виконавчої влади. А там годі чекати одностайності. У ролі активного публічного прибічника реформ в уряді виступає лише Сергій Тігіпко. А на рівні окремих відомств, в апаратно-бюрократичному середовищі ведеться справжній спротив нововведенням. Про це наголошується в статті «Влада боїться реформ».

Успішна, ефективна вакцинація проти страшних інфекційних захворювань має інший бік медалі: люди забувають, що таке поліомієліт, епідемічний паротит, дифтерія тощо. Навіть деякі лікарі, що роками не бачили хворих із таким діагнозом, помалу звикають до благополучної ситуації в країні й починають вважати щеплення чимось необов’язковим. Нестача фахової інформації призводить до того, що люди відмовляються від щеплень самі, не дозволяють вакцинувати своїх дітей, ігнорують рекомендації імунологів. Як попереджає газета «Україна молода», якщо українці й надалі уникатимуть щеплень проти інфекційних хвороб, країну може «накрити» ціла низка епідемій. Заголовок статті – «Смертельний «ігнор».

Найменшу однокімнатну квартиру в спальному районі на околиці Києва можна купити вже за 35 тисяч у. о. Як інформує газета «Факти», кількість киян, що купують нерухомість, постійно знижується. Тепер жителі столиці стають власниками лише чверті столичних помешкань. В основному ж гроші в столичну нерухомість вкладають жителі Донецька, Дніпропетровська і Західної України. Загалом же Україна посіла третє місце у світі за темпами падіння цін на нерухомість.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG