Доступність посилання

ТОП новини

Янукович підписав два укази для доступу до публічної інформації


Президент України Віктор Янукович підписав два укази на виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації». Про це на брифінгу заявила радник Президента України, представник Президента у Конституційному Суді Олена Лукаш.

За словами Олени Лукаш, щоб забезпечити виконання органами влади Закону «Про доступ до публічної інформації», Президент України 5 травня підписав указ «Про питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації». «Цим указом Президент зокрема зобов’язує Кабінет Міністрів забезпечити у встановленому порядку фінансування передбачених законом про доступ до публічної інформації заходів, виконуваних розпорядниками інформації, які утримуються за кошти державного бюджету», – зазначила вона.

Також Президент зобов’язав Кабмін підготувати разом зі Службою безпеки України та внести на розгляд Верховної Ради законопроект стосовно вдосконалення законодавчих актів щодо доступу до інформації з обмеженим доступом та відповідальності за порушення таких актів.

Олена Лукаш повідомила, що глава держави також підписав указ «Про першочергові заходи щодо забезпечення доступу до публічної інформації в допоміжних органах, створених Президентом України», яким зобов’язав низку органів влади, серед яких зокрема – Державне управління справами, апарат Ради національної безпеки та оборони, вжити заходів для виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Закон України «Про доступ до публічної інформації» набуде чинності 9 травня.
XS
SM
MD
LG