Доступність посилання

ТОП новини

Сутички у Львові можуть повторитися (огляд преси)


Київ – Сутички між прихильниками і супротивниками радянської символіки, що відбулися 9 травня у Львові, можуть повторитися влітку. Коли саме і чому, пояснює експерт «Газети по-українськи» у статті «22 червня можуть бути нові конфлікти».

Уряд сьогодні реалізує методи ручного, адміністративного управління економікою та застосовує малоефективний антикризовий підхід. Як наголошує автор статті в газеті «Голос України», влада повинна створити зрозумілі й збалансовані умови ведення бізнесу і більше дбати про інвестиційну привабливість України. А ще можновладцям варто вчитися щоденно й продуктивно дискутувати з громадянським суспільством, мати з ним зворотній зв’язок, щоб зробити своїм союзником та помічником, а не постійним опонентом.

Прагнення російського уряду зміцнити позиції «Газпрому» на європейських ринках може завадити компанії «Укртрансгаз», що входить до холдингу «Нафтогаз України», нарощувати доходи від транзиту російських енергоносіїв. Докладніше про це розповідають «Економічні відомості» у статті «Доходи відтранзитять».

Чому з-поміж дев’яти півфіналістів конкурсу з благоустрою центру столиці до Євро-2012 не було жодного українського? Як з’ясували журналісти газети «День», в Україні мало професіоналів, які б могли запропонувати проект реконструкції за європейськими нормами. А тих, хто має досвід і хист, не влаштовувала премія у 10 тисяч євро, яка, на їхню думку, не відповідала затратам конкурсу. Видання нагадує, що перемогу отримала група архітекторів із Колумбії, які запропонували незвичну забудову набережної Дніпра. Яку саме, розповідається в матеріалі «Київ майбутнього».

Люди, які в 2011 році працюють на двох і більше підприємствах і хоч би за один місяць отримують понад 9 тисяч 410 гривень, повинні будуть в 2012 році подати податкову декларацію. Податковий кодекс фактично повернув декларування прибутків для сумісників, які отримували більше від десяти мінімальних зарплат в місяць. Про нові правила сплати податку на прибутки розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG