Доступність посилання

ТОП новини

Оновлена Конституція від Януковича: перезасновуй і володарюй (огляд преси)


Київ – Які загрози несуть українському народові Конституційна асамблея і новий Основний закон від Януковича? Про це розмірковує дописувач газети «Україна молода». Він вважає, що «перезаснування України з держави національного типу на державу громадян із багатонаціональною природою, наповнену насамперед російською традицією, є домінуючим інтересом залаштункових ініціаторів прийняття нової Конституції». Стаття називається «Перезасновуй і володарюй?».

Майже тридцять років Україна не може добудувати корабель, який за цей час став нам абсолютно непотрібним. Як пише «Україна молода», у засіках Батьківщини «мертвим вантажем» завалялося близько двох мільярдів доларів – така орієнтовна вартість недобудованого ракетного крейсера «Україна». Утримання судна, що дісталося у спадок від колишнього СРСР, щорічно обходиться Україні майже в 2 мільйони гривень. Чиновники вже понад десять років мріють про його продаж, а крейсер тим часом повільно, але впевнено перетворюється на купу металобрухту… Про це йдеться в статті «Що тобі сниться, крейсере «Україна»?».

Сили, які називають себе національними та патріотичними, несуть велику відповідальність. Відтак вони не повинні бути виразниками меморіальних дат, театральних чубів, саморобного козацтва і освячення бутафорних шабель. Як переконує дописувач газети «День», українська держава повинна фінансувати не патріархальне минуле, не етнографію і не зведення пам’ятників, а взірці нової, передової української культури.

Ринок землі в Україні цього року показує дивну стабільність: рівень продажу практично не відрізняється від першого півріччя 2010-го. Ділянки купують, але обсяги далекі від до кризових показників. Експерти прогнозують, що для поновлення ринку знадобиться не менше як півтора-два роки. Про це розповідає газета «Вечірні вісті» у статті «Земля затихла після кризи».

Знаному українському художникові Івану Марчукові сьогодні виповнюється 75 років. У 2006 році він увійшов до Золотої гільдії світу, а 2007-го був включений до британського рейтингу «Сто геніїв сучасності». Картини Івана Марчука вражають мистецтвознавців Європи, Америки, Австралії. Але він шкодує, що повернувся в Україну. Чому, він розповідає в інтерв’ю газеті «Голос України».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG