Доступність посилання

ТОП новини

Про спільне між водієм Луценка і куховаркою Януковича (огляд преси)


Київ – Ситуація у «справі Луценка» просто абсурдна, стверджує газета «День». Звинувачення щодо просування по службі водія виглядають смішно й непереконливо. Зрештою, схожі звинувачення можна висунути чинному Президентові. Особистий кухар Януковича Надія Маринцева оформлена помічником-консультантом народного депутата і має статус держслужбовця. У складі української делегації вона супроводжувала Януковича на форумі в Давосі як помічник народного депутата. То хіба звання полковника для водія не з цієї ж категорії, запитує видання. Чому ж Юрій Луценко сидить уже п’ять місяців? Експерти відзначають два моменти: банальна помста та демонстративно-показова прочуханка. Про це йдеться в статті «Каральне правосуддя».

Україна – одна з небагатьох країн у Європі, де все ще залишається преса, заснована органами влади. Це «совковий» рудимент, якого потрібно якнайшвидше позбутися. Але цьому протистоять чиновники, які не зацікавлені у роздержавленні преси. Їм важко змиритися з думкою, що бюджетні видання отримають повну свободу. Про це в інтерв’ю газеті «Україна молода» заявляє голова парламентського комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко.

Експерти енергетичної галузі готують рекомендації урядові, як підвищити ефективність продажу енергокомпаній. Журналісти «Економічних відомостей» сумніваються, що чиновники дослухаються до думки фахівців, однак вважають, що рекомендаційний документ стане бодай приводом для початку публічних обговорень майбутньої приватизації в енергетиці.

Сьогодні в Україні понад 85 тисяч безпритульних дітей, про яких, як стверджує дописувач газети «Голос України», держава дбає лише іноземним коштом. А ще державні структури не приділяють належної уваги підліткам 14–19 років, які є головною групою ризику зараження ВІЛ-інфекцією. Більше про те, чим живуть нині «діти вулиці» і чи піклується про них держава, аналізується в сьогоднішньому числі парламентського видання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG