Доступність посилання

ТОП новини

Могильову порадили піти у відставку


Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов зажадав прав на «більшу жорсткість» для приборкання протестів
Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов зажадав прав на «більшу жорсткість» для приборкання протестів

Київ – Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов запропонував депутатам Верховної Ради внести законопроект, який дозволить міліції діяти «більш жорстоко» щодо правопорушників. Таку заяву він зробив у п’ятницю підчас доповіді у Верховній Раді щодо подій 9 травня у Львові. Натомість в опозиції вважають, що своїм виступом Анатолій Могильов «вигородив» провокаторів з проросійських організацій і рекомендують йому піти у відставку.

Анатолій Могильов заявив, що підчас подій у Львові 9 травня правоохоронці діяли професійно і, головне, не допустили кровопролиття. Зокрема, фізично не постраждав жоден ветеран, запевнив міністр. Він звинуватив представників правих організацій у тому, що саме вони спровокували зіткнення. Водночас лівих організацій у Львові він не помітили, запевнив Анатолій Могильов. За його словами, вони після судової заборони відмовилися масово приїжджати до Львова.

«Якби міліція не вжила б усіх необхідних заходів, то, я вам скажу, у Львові було б побоїще набагато більш серйозне і страшніше, як, до речі, і планували ті люди, що нападали на ветеранів. А враховуючи, що їм цього зробити не вдалося, тепер намагаються виправдати безпорадність у своїх діях таким от медійним розкручуванням ситуації», – сказав Могильов.

Міністр під час виступу кілька разів нарікав, що міліціонери не мали можливості діяти більш жорстко, так, як, на його думку, дозволяється діяти їхнім європейським колегам підчас проведення подібних акцій протесту. Також Анатолій Могильов повідомив, що внаслідок львівських подій порушено 5 кримінальних справ, трьох осіб, які брали участь у зіткненнях, уже виявили, а ще одну оголосили в розшук.

Міліція допомагала організовувати провокацію – Кендзьор

Ярослав Кендзьор
В опозиції міністру не повірили. Депутат від НУНС Ярослав Кендзьор заявив, що саме міліція сприяла представникам проросійських політичних організацій, які, на думку депутата, спровокували зіткнення у Львові 9 травня.

«У нас є відеозйомка, як на кільцевій дорозі тримали автобуси в оточенні «Беркуту» і очікували, коли закінчаться офіційні заходи, і «Беркут» провів його туди, для цієї провокації, щоб розгорнути там цей червоний прапор», – повідомив опозиціонер.

Могильов має піти у відставку – Гудима

Олександр Гудима
Представники опозиції зажадали відставки міністра внутрішніх справ не лише через потурання провокаторам, а й через те, що Анатолій Могильов так і не опанував української мови. Зокрема, під час виступу він говорив не «у Львові», а «у Львіві». На цьому, звертаючись до міністра, наголосив депутат від «БЮТ-«Батьківщини» Олександр Гудима.

«Рекомендую Вам піти у відставку, оскільки ви не виконали наказу Президента: упродовж 3 місяців вивчити державну українську мову. Ви 11 разів підчас свого виступу спотворили назву міста Львова. Це перша порада. Друга: я хотів би дати вам пораду піти у відставку через факт покривання організованих провокацій у місті Львові. Але Ви того, напевне, не зробите, бо судячи з реакції комуністів і регіоналів, Вас, напевне, будуть представляти до звання Героя України», – наголосив б’ютівець.

Анатолій Могильов подякував за ідею зі званням Героя. Загалом, обговорення його виступу відбувалося дуже емоційно, утім, від чергової бійки депутати втрималися.

Депутати заслухали і заступника Генпрокурора щодо Луценка

Пізніше народні обранці не менш емоційно обговорювали виступ заступника Генерального прокурора Анатолія Пришка, який доповідав про умови утримання колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Представник прокуратури заявив, що голодування є методом тиску на слідство. Водночас в опозиції запевнили, що в українському законодавстві немає норм, на яких би могло ґрунтуватися судове рішення про утримання Юрія Луценка під вартою під час досудового слідства протягом 5 місяців.

На знак протесту Юрій Луценко голодує вже понад три тижні. За цей час він схуд на 20 кілограмів, а у вівторок через різке погіршення стану здоров’я був доправлений до Київської міської лікарні швидкої допомоги.

На знак протесту Юрій Луценко голодує вже понад три тижні. За цей час він схуд на 20 кілограмів, а у вівторок через різке погіршення стану здоров’я був доправлений до Київської міської лікарні швидкої допомоги.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG