Доступність посилання

ТОП новини

Донецький «Шахтар» святкує 75-річчя


Ринат Ахметов і головний тренер футбольного клубу «Шахтар» Мірча Луческу, Донецьк, 13 травня 2011 року
Ринат Ахметов і головний тренер футбольного клубу «Шахтар» Мірча Луческу, Донецьк, 13 травня 2011 року

Донецьк – Футбольний клуб «Шахтар» у суботу, 14 травня, відзначає 75-річчя. Із нагоди ювілею гірники приготували для донеччан та гостей міста грандіозне шоу, масштаби якого можна порівняти хіба що з відкриттям у 2009 році стадіону «Донбас Арена». Захід будуть транслювати на центральних площах п’яти міст-мільйонників.

«Шануємо минуле, створюємо майбутнє» – під таким гаслом у суботу на стадіоні «Донбас Арена» пройде церемонія святкування ювілею донецького футбольного клубу «Шахтар». Грандшоу із застосуванням найсучасніших лазерних технологій, спектакль на футбольному полі і концерт не мали б поступитися церемонії відкриття донецької «Арени», яке коштувало клубові більше трьох мільйонів євро.

Вітати гірників будуть сучасні українські та світові зірки, серед яких Міла Йовович, що виступить у незвичному для українського глядача амплуа, оскільки мало хто знає, що ця відома акторка ще й співає, а також приїде американська співачка Ріанна. Шоу забезпечуватимуть 1200 підготовлених волонтерів.

Організатори впевнені: церемонія буде гідною донецького «Шахтаря». Завдяки великим фінансовим вливанням останніх років і напруженій праці клуб високо злетів, вигравши у 2009 році Кубок УЄФА. Донеччани вважають успіхи «Шахтаря» успіхами Донецька, говорить мер міста Олександр Лук’янченко.

«Вся історія міста Донецька пов’язана з клубом «Шахтар», тому що, практично, в цьому році Донецьку виповниться 142 роки, а клубу Шахтар – 75. Історія міста і клубу дуже тісно переплетені, успіхи міста – це успіхи команди», – зазначає мер Донецька.

Колишні гравці «Шахтаря» згодні: зараз команда в найкращій своїй формі, хоча в Україні їй бракує достойних суперників.

«Такого успіху, як зараз, «Шахтар» не мав ніколи. Це справді висококласні футболісти. У той же час в чемпіонаті всього два клуби сильних, і немає більше. Коли був Союз, 10-11 клубів ставали чемпіонами Радянського Союзу. Тут два клуби всього: «Шахтар» і «Динамо Київ», – говорить ветеран «гірників» Михайло Соколовський.
Зірка головного тренера футбольного клубу «Шахтар» Мірчі Луческу, Донецьк, 13 травня 2011 року

Дохід «Шахтаря» в сезоні 2009-10 – 557 мільйонів гривень

Із нагоди ювілею клубу донеччани приготували «Шахтареві» подарунки. Депутати міськради вирішили назвати одну з нових магістралей на честь команди.

Втім, для президента ФК «Шахтар» найкращим подарунком будуть майбутні перемоги команди.

«Для мене найважливіше те, що буде з «Шахтарем» у найближчі 5-10 років. У нас амбітний клуб, амбітні болільники та гравці. І я впевнений, що в майбутньому ми вистраждаємо Лігу чемпіонів», – обіцяє Ринат Ахметов.

Власник СКМ Ринат Ахметов є Президентом клубу з 1996 року, донецький «Шахтар» – частина його бізнес-імперії. У попередньому сезоні дохід клубу становив 557 мільйонів гривень.

Донецька художниця Тетяна Пономаренко-Левераш, відома своїми портретами гравців «Шахтаря», прагне написати велике полотно, на якому б помістилася уся 75-річна історія команди.
Болільниця футбольного клубу «Шахтар» з 30-річним стажем, Донецьк, 13 травня 2011 року

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG