Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура оцінить події під Верховною Радою – міліція


Прокуратура вивчить вiдеозаписи подiй, що сталися в суботу пiд час спроби встановлення наметiв бiля будiвлi Верховної Ради, i надасть вiдповiдної оцiнки цим подiям.

Про це повiдомив начальник центру громадських зв’язкiв Головного управління МВС у Києві Володимир Полiщук, вiдповiдаючи на запитання, чому мiлiцiя била людей.

Вiн наголосив, що адмiнiстративний окружний суд заборонив встановлювати намети бiля Верховної Ради. «Спiвробiтники мiлiцiї відповідно до своїх функцiональних обов’язків мали забезпечити охорону громадського порядку i не дозволити встановлювати намети», – наголосив Полiщук.

Вiн також додав, що якщо з боку учасникiв акцiї була непокора спiвробiтникам мiлiцiї та iншi порушення правопорядку, то, можливо, цих людей мiлiцiонери затримали i стосовно них будуть складенi вiдповiднi адмiнiстративнi протоколи.

Вiдповiдаючи на запитання про те, скiльки осiб було затримано внаслiдок iнциденту, Поліщук сказав: «Я бачив, що затримували двох або трьох осiб». Мiж тим учасники акцiї говорять про чотирьох затриманих пiд час спроб встановити намети.

Як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», протистояння мiж учасниками акцiї «День гнiву» i спiвробiтниками мiлiцiї припинилося. Демонстрантам не вдалося встановити жодного намету, i вони вже не намагаються цього зробити.

Учасники акцiї заявили про намiр i в недiлю зiбратися об 11:00 бiля будiвлi Верховної Ради для продовження акцiї i все-таки встановити намети.
XS
SM
MD
LG