Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко в День пам’яті жертв політрепресій закликав до єдності нації


Лідер партії «Наша Україна», колишній Ппрезидент України Віктор Ющенко закликав українців формувати націю і не забувати трагічні сторінки історії, повідомляє прес-служба партії.

«Биківня – це один із сильних символів того, що завжди робили під червоним прапором», – сказав Ющенко під час заходів із вшанування пам’яті жертв комуністичних репресій в національному заповіднику «Биківнянські могили».

Він зазначив, що Биківня є найбільшою братською могилою в Україні, де покоїться цвіт нації.

«Биківня – це місце, де найкращий лікар, найкращий учитель, найкращий міщанин, найкращий селянин», – зазначив лідер «Нашої України».

«Я відверто скажу, що за останні роки не відчував такої травми, як пережив 9 травня. Якою потрібно бути нацією, щоб вийти в цей день і стати під червоним прапором?» – наголосив Віктор Ющенко.

«Якщо то наша перемога, чому ми стоїмо в історичних сінях? Чому ми слухаємо, коли нам розповідають: «шановні українці, та й без вас могла статися і перемога! Подумаєш, місце України, ну на три дні більше б воювали». Так завжди вчиняють із нацією, яка не може консолідуватися, з нацією, що є населенням», – заявив Віктор Ющенко.

За його словами, при формуванні нації, потрібно також надати відповідь, чому стали можливими злочини у Биківні.

На його думку, справа не лише особисто в Сталіні, а й у тому, що комуністична влада по окупаційному ставилася до України.

«Є лише одна формула сили – єдність від Сходу на Захід, з Півдня на Північ. Не забувайте головного – ми українці», – наголосив Віктор Ющенко.
XS
SM
MD
LG