Доступність посилання

ТОП новини

Мистецтво розколу – запорука успіху влади (огляд преси)


Київ – Події 9 травня у Львові поставили хрест на головному пункті передвиборної програми Віктора Януковича – політичній стабільності. Як стверджує «Ділова столиця», боячись масових акцій протесту невдоволених економічною політикою, Банкова вирішила зіграти на випередження і відволікти увагу громадськості, відродивши тему ідеологічних суперечок.

Ескалація суспільного розколу не раз приносила дивіденди політикам у період нестабільності. І, на думку газетярів, буде широко використовуватись напередодні парламентських виборів 2012 року. Заголовок статті: «Мистецтво розколу».

Уряд продовжує вирішувати проблеми продовольчого ринку, створюючи керованих монополістів, обмежуючи експорт та регулюючи рентабельність.

Усе це, на думку кореспондента газети «Голос України», вказує на неефективність державного регулювання на зерновому ринку і ринку нафтопродуктів. А ще пов'язує довгоочікуване зменшення середньорічної інфляції лише з добрим урожаєм і успішними переговорами з МВФ щодо цін на газ для населення.

У найближчі кілька місяців середній курс американської валюти в українських обмінних пунктах може сягнути 8 гривень 10 копійок за долар. Як пояснює газета «Факти», ліберальніша валютна політика, яка поступово впроваджуватиметься в Україні, припускає можливість і росту, і падіння вартості долара.

Землі, які не оброблялися після катастрофи на Чорнобильській АЕС, дедалі більше привертають увагу інвесторів. Зокрема, вже розроблені і впроваджуються бізнес-плани на освоєння окремих територій Київщини, які не оброблялися упродовж 20 років. Мають плани інвестори і на землі, що розташовані у зоні відчуження. Про це докладніше розповідають «Економічні відомості» у статті «У зоні вирішили пожвавитись».

Верховна Рада збирається списати борги за газ енергетичним підприємствам. Це підвищить їхню вартість напередодні приватизації. Пробачати ж несплату громадянам за комунальні послуги депутати не збираються. До чого призведе така політика, з’ясовували журналісти «Ізвєстій» в Україні». Стаття називається «День прощення».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG