Доступність посилання

ТОП новини

«Ницість і аморальність влади не вартують людського життя»


Дружина Юрія Луценка Ірина
Дружина Юрія Луценка Ірина

Київ – Генеральна прокуратура України направила до суду кримінальну справу стосовно колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Тим часом лікарі просять Луценка припинити голодування, бо невдовзі вони вже не зможуть його врятувати, стверджує його дружина Ірина. Із проханням припинити голодування до колишнього міністра звернувся і кардинал Любомир Гузар та інші відомі в Україні особистості.

Прес-служба Генпрокуратури повідомила сьогодні, що кримінальну справу з обвинувальним висновком що юрія Луценка направлено до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті.

Також, згідно із повідомленням Генпрокуратури, сьогодні прокурор Києва Анатолій Мельник втретє відвідав Луценка в лікарні швидкої медичної допомоги. Той констатував, що з боку ув’язненого скарг на лікарів та умови утримання не надійшло.

«Стан мого чоловіка – критичний» – Ірина Луценко

«Стан мого чоловіка критичний. Про це говорять самі лікарі. Постійне підвищення температури, збільшення ацетону в організмі – починаються незворотні процеси», – сказала Ірина Луценко після відвідин чоловіка в лікарні в понеділок, повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

«Юрі було важко навіть поставити підпис під своїми заявами про залучення суду присяжних у його справі», – зазначила дружина.

Ірина Луценком заявила, що лікарі «категорично просять» її умовити чоловіка припинити голодування, інакше вони не зможуть врятувати його.

«В наших обставинах треба жити, щоб надіятися на перемогу» – кардинал Гузар

До Луценка з проханням припинити оголошену ним акцію голодування вже звернулися голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет, глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар, діячі культури, громадяни, які надсилають листи на адресу «Народної самооборони».

Зокрема, колишній глава Української греко-католицької церкви блаженніший Любомир (Гузар) написав до Луценка: «Багато років тому ми зустрічались у Львові, Ви мене відвідували у Митрополичих палатах. Останнім часом слідкую дещо за тим, що з Вами діється. Не беруся робити якісь аналізи, бо під цим оглядом не почуваюся властиво компетентним, але з чисто християнських та людських взглядів хочу просити Вас зупинити Вашу голодівку, бо вона не знаходить належного відгуку у влади, – зазначається у листі кардинала. – Ваша жертва повинна б бути потужним засобом пробудження, але, на жаль, духовна атмосфера, у якій живемо, не дає на це багато надії. А шкода життя. В наших обставинах треба жити, щоб надіятися на перемогу», – сказав Любомир Гузар, звертаючись до Юрія Луценка.

Також Блаженніший Любомир Гузар зазначив: «Ми посередині Великоднього періоду, пам’яті про найбільшу можливу перемогу, до якої нас запрошується. Ті, яким здавалось, що вони перемогли, та всім байдужим глядачам прийшлося пережити велику невдачу. Христос Воскрес!»

З аналогічним проханням звернулася до Луценко екс-прем'єр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко. «Я, як ніхто інший, розумію причини, що змусили Юрія Луценка вдатися до радикальних дій – оголосити голодування на знак протесту проти тотального беззаконня і огульних політичних репресій ... Однак надзвичайно важливо, щоб ти, Юра, розумів: ницість і аморальність влади не вартують людського життя . Особливо твого – нашого друга, колеги, політичного лідера всеукраїнського масштабу. Подумай і про своїх рідних», – йдеться у відкритій заяві Юлії Тимошенко.

22 квітня Луценко розпочав голодування після рішення суду вкотре продовжити термін його ув’язнення, незважаючи на те, що політик уже завершив ознайомлення з матеріалами порушеної проти нього кримінальної справи.

Увечері 10 травня Юрія Луценка зі слідчого ізолятора доставили до лікарні швидкої допомоги Києва.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG