Доступність посилання

ТОП новини

Замість Азарова – Яценюк? (Огляд преси)


Київ – Відставка Азарова стає дедалі актуальнішою, стверджує експерт газети «День». Він вважає, що головного урядовця відправили б на відпочинок вже сьогодні, якби знайшлася впливова людина серед регіоналів, що не мала б президентських амбіцій і була відсторонена від основних угруповань у Партії регіонів.

Однак, як не парадоксально, на прем’єрське крісло може претендувати ще порівняно молодий, але досить досвідчений політик із опозиційного табору. Це народний депутат і лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк. Чим гірше йтимуть справи в українській економіці, вважають експерти, тим більше в нього реальних шансів сісти у прем’єрське крісло. Єдиний його «мінус» – чималий рейтинг, а також дієздатна відмобілізована партія.

Докладніше про це йдеться в статті газети «День» під заголовком «Потрібен прем’єр, або Чи ризикне Банкова прийняти на роботу «чужака».

«Економічні відомості» стверджують, що цього тижня регіонали мають намір підкорити Верховний суд – останню вершину судової системи, де їхній вплив не настільки всеохоплюючий, як би їм того хотілося. Головний камінь спотикання лишається незмінним: Захід жорстко наполягає на тому, щоб Верховний суд був реально, а не номінально вищою судовою інстанцією в Україні. Але провладні юристи, як переконують «Відомості», не хочуть повертати повноваження, поки біля керма перебуває колишній бютівець Василь Онопенко.

Газета «Україна молода» пише, що влада виступає проти низьких цін для українських авіапасажирів. Бо це, на думку журналістів, шкодить персональному бізнесу чиновників. Зокрема, як стверджує у виданні народний депутат Юрій Кармазін, одним iз співвласників Міжнародних авіаліній України є перший віце-прем’єр Борис Колесніков. Подробиці розповідаються в статті «Усім екіпажам: негайно обминути Україну!».

З появою у продажу тепличних овочів різко зростає кількість отруєнь. Лікарі констатують: через нітратні огірки і кавуни в лікарні нині потрапляє… у 150 разів більше дітей, ніж 20 років тому! Як вберегтися від отруєння нітратами, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG