Доступність посилання

ТОП новини

Унікальний природній парк хочуть знищити (огляд преси)


Київ – Керівництво Росії не має однозначної думки щодо майбутнього газових контрактів із Україною, підписаних у 2009 році урядом Юлії Тимошенко.

Ця обставина, як пишуть «Економічні відомості», додає впевненості уряду Миколи Азарова в переговорах з Москвою щодо зменшення ціни на російський газ. Про те, на яких умовах це може відбутися, йдеться в статті «Формулу окутує туман».

Минуло 150 років, як кияни прощалися з Тарасом Шевченком, тіло якого перепоховали у Каневі. А «українське чиновництво, як і півтора віку тому шанувати Кобзаря мусить, поважати не хоче, а пропагувати боїться». Про це стверджує дописувач газети «Голос України».

Українські автовиробники вимагають суттєво обмежити об’єми імпорту легкових авто. Як інформують «Ізвєстія» в Україні», впливові гравці на авторинку ініціюють введення спеціального мита на ввіз іномарок, за яким буде введення квот. Для українського автопрому ці кроки означають перехоплення у імпортерів значної долі авторинку. А ось для споживачів така підтримка вітчизняного виробника обернеться дефіцитом іноземних автівок і швидким зростанням цін на українські автомобілі. Про це попереджають «Ізвєстія» в Україні» у статті «Бережись автомобіля».

Єдину в Україні територію, де росте 20 мільйонів унікальних квітів, роздають під забудову. Журналісти газети «День» стурбовані тим, що через байдуже ставлення влади до довкілля з мапи України зникають унікальні природні території. Нині така загроза нависла над орхідейним полем у регіональному ландшафтному парку «Кінбурнська коса». Тут на площі 63 гектари ростуть мільйони орхідей. Такої унікальної ділянки немає більше ніде в Україні. Однак відповідно до рішень місцевої влади майже всю площу цього поля роздадуть під забудову і розпаювання. Чим це загрожує парку та як можна врятувати унікальний природний куточок, йдеться в публікації «Кому заважають орхідеї?».

Сакральне місце в центрі Києва, де стояла Десятинна церква, збудована князем Володимиром, можуть залити бетоном і забудувати новим громіздким храмом. Про те, хто ініціює будівництво, розповідає газета «Україна молода» у матеріалі «Страсті «десятинні».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG