Доступність посилання

ТОП новини

Радісний час для президента Саркозі


Після затримки головного претендента на пост президента Франції Домініка Стросс-Кана у Нью-Йорку з боку адміністрації французького президента тривалий час не було жодної реакції.

Але можна тільки уявити, яке полегшення нині відчуває нинішній лідер та кандидат на другий термін, земляк Наполеона, із не меншими амбіціями, Ніколя Саркозі. Як на нього, йдучи в ногу із потоком травневих подій, американці ось вже вдруге здійснили доволі вдалу операцію: на початку місяця ліквідували небезпечного лідера Аль-Каїди Осаму бін Ладена, а нині Барак Обама ще й усунув небезпечного суперника Саркозі та, як видається, «аматора авантюр», Домініка Стросс-Кана, який у рейтингах значно переважав нинішнього господаря Єлісейського палацу.

«Ху-х, нарешті настане спокій, бо тепер можна тихо-мирно очікувати на президентські вибори 2012 року», – подумав, слухаючи радіо та потираючи руки, президент Саркозі. А далі набрав номер Обами і подякував у слухавку: «Merci beaucoup, Барак. Браво. Друга вдала операція за один місяць. Подумати тільки, що могло б статися, якби Стросс-Кану таки вдалося вчора увечері вилетіти із Нью-Йорка. Адже наступного дня у цього маніяка була запланована зустріч з іншою жінкою. У Берліні. Можливо, менш апетитною. Але ж Анґела – мій перший політичний соратник. Тож, тримай його добре, не відпускай навіть за великі гроші».

А з іншого боку, як не дивно, але сексуально-скандальна справа вже майже екс-голови МВФ і майже колишнього претендента на президенське крісло у Франції Домініка Стросс-Кана співпала із іншою інформацією, що надійшла з цієї країни: Карла Бруні, дружина нинішнього лідера Ніколя Саркозі – вагітна. Тож, якщо мислити логічно, все ж виявляється, що ще не всі французькі політики стрибають у гречку десь на боці. Хоча...
XS
SM
MD
LG