Доступність посилання

ТОП новини

Ви ще їсте? Ми йдемо до вас!


Прийшов час, коли українці мають не лише взяти лопату в руки, а ще й скинутися на благо держави. Навіщо громадянам цієї країни масло до хліба, від якого один лише холестерин у крові. Краще відмовитися і віддати свої гроші на побудову доріг, або, скажімо, на підвищення боєготовності армії.

Міністр оборони Михайло Єжель закликав громадян України долучитися до ініціативи зі збору коштів на будівництво корабля класу "корвет" для Військово-морських сил України. Вочевидь, не вистачило 16 мільярдів бюджетних гривень, про спрямування яких саме на це повідомлялося раніше.

На цьому ж тижні голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк заявив, що у малих містах області немає коштів на ремонт доріг, тому місцева влада могла б звернутися по фінансову допомогу до місцевих жителів. За його словами, згідно із законом, держава не може виділяти кошти на ремонт доріг місцевого значення.

Це лише два найсвіжіших приклади нахабства на державному рівні. Або щось докорінно змінилося у науках про економіку, державу і економіку держави. Раніше, ніби, було так: держава збирає з громадян податки на утримання себе самої. Тобто на фінансування діяльності органів влади, армії, на створення інфраструктури, тих самих доріг та побудову тих самих військових човників, а в українському випадку, згідно з конституцією, ще й на освіту й медицину.

Представники влади чомусь вирішили, що державний бюджет, наповнений податками стягненими з громадян, існує лише для утримання їх та їхніх сімей. Якщо подивитися на цю «рибу» з голови, то буде помітно, що у 2011 році на утримання автобази адміністрації Президента буде виділено 48 мільйонів 229 тисяч гривень. (Про це пише газета Сегодня з посиланням на відповідь на запит з адміністрації Президента). Про вертольоти та «мерседеси» й говорити годі, а дачі у Пущі-Водиця та Конча-Заспі вже набили оскомину.


Утім, на кораблі та дороги українці мають скинутися ще раз, одразу після сплати податків за новим Податковим кодексом, який, згідно з обіцянками членів Кабінету Міністрів і депутатів від Партії Регіонів, мав наповнити казну.

Громадяни мають зрозуміти, що купувати таку дорогу капусту не варто, краще припинити викидати гроші і віддати їх владі. Або ще краще, узяти по лопаті, викопати для можновладців яму для відхожого місця. Яма знадобиться чимала, у відповідності до апетитів.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

XS
SM
MD
LG