Доступність посилання

ТОП новини

В Україні розпочали інформаційну кампанію про подолання візових бар’єрів


21 травня, у рамках відзначення Дня Європи в Україні, розпочато інформаційну кампанію «Живи без кордонів!», мета якої – роз’яснити українцям переваги та особливості безвізового пересування у межах Євросоюзу.

Ініціатор кампанії, голова Всеукраїнського громадського консорціуму «Європа без бар’єрів» Олександр Сушко в розмові з Радіо свобода пояснив: «Ми маємо намір допомогти владі виконати «домашнє завдання», тобто здійснити реформи, необхідні Україні, для впровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Ми розпочинаємо низку дискусій та семінарів у Києві, обласних центрах країни, за участю представників влади та громадськості, щоб роз’яснити важливість впровадження Плану дій з лібералізації візового режиму між Україною та ЄС, та пояснити, у чому полягають переваги безвізового режиму».

Лібералізація візового режиму з подальшим скасуванням віз з боку ЄС для громадян України – це важливий крок для реалізації українцями права на вільне пересування, означене у декларації ООН з прав людини та Європейській конвенції з прав людини, наголосив Олександр Сушко.

Візи для українців можуть бути скасовані у разі оперативного впровадження Плану дій з лібералізації візового режиму між Україною та ЄС, до початку футбольної першості Євро-2012, висловив сподівання директор футбольного турніру в Україні Маркіян Лубківський.

Нині, під час відзначення Дня Європи у Києві, Лубківський представив переможців всеукраїнського конкурсу «Народне Євро» – це митці, майстри народних ремесел, які відтепер отримали право виготовляти символіку європейської футбольної першості 2012 року.

День Європи в Україні відзначається з 2002 року, згідно з указом Президента України Леоніда Кучми. Його завданням є популяризація європейських цінностей та здобутків, визначення місця України на європейському континенті. У рамках цьогорічного Дня Європи головними темами визначені подолання візових бар’єрів та підготовка України і Польщі до Євро-2012.

Представники ЄС досі давали знати, що скасування вимоги короткотермінових віз для громадян України не є справою близького майбутнього.
XS
SM
MD
LG