Доступність посилання

ТОП новини

Під судом у Києві зібралися близько ста прихильників Луценка


Близько ста прихильників партії «Народна самооборона» зібралися біля Печерського районного суду Києва, на Хрещатику, який об 11:00 має розпочати попередній розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Люди тримають прапори «Народної самооборони», а також кілька прапорів партії «Батьківщина». У декого на футболках написи «Свободу Луценку!», «Прокуратура – могильник демократії».

Як повідомляється на сайті партії, поблизу суду стоять автобуси зі співробітниками правоохоронних органів. У внутрішньому подвір’ї суду чергують міліціонери.

Раніше сьогодні Луценка доправили до будівлі суду з лікарні, куди колишнього міністра доправили з СІЗО після кількох днів голодування.

Луценко перебуває під вартою з грудня минулого року. У квітні він оголосив голодування на знак протесту проти свого арешту.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова звернулася до Печерського суду з клопотанням про зміну колишньому міністрові запобіжного заходу на захід, не пов’язаний з позбавленням волі.

Фракція НУНС юридично підтвердила суду готовність внести грошову заставу за звільнення Луценка з-під варти.
XS
SM
MD
LG